Je bent misschien al een tijdje bezig met krachttraining en hebt al aardig wat spiermassa opgebouwt.

Echter zijn deze spieren nog niet zichtbaar waardoor je wellicht geen ‘gespierd uiterlijk’ hebt. Dit komt omdat je spieren nog bedekt zijn onder een laag(je) vet.

Tijd om droog te trainen dus!

Droog trainen betekent eten en trainen met als doel het verlagen van je vetpercentage en je spiermassa daarbij zoveel mogelijk behouden. Dit doe je door een energietekort te creëren en te trainen met verzwaarde weerstand.

Het wordt in de fitnesswereld ook wel ‘cutten‘ genoemd.

Laten we hierbij meteen een fabeltje de wereld uit helpen: Je kunt doorgaans geen vet verliezen en spieren opbouwen tegelijkertijd. Net zoals je geen vetmassa om kunt zetten in spieren, zoals nog altijd veel mensen dat denken.

Aankomen in spiermassa en tegelijkertijd vet verliezen is in sommige gevallen wel mogelijk en noemen we ookwel recomp.

Dit is echter alleen weggelegd voor zeer ervaren krachtsporters en bodybuilders die exact weten hoeveel en in welke verhoudingen ze moeten eten en bewegen.

Daarnaast is dit ook mogelijk bij het gebruik van anabole steroïden, maar dit raden we ten zeerste af aangezien het schadelijk is voor je gezondheid.

Voor de meeste mensen zal het dan ook het meest efficiënt zijn om je te focussen op één ding tegelijk: vetverlies (droogtrainen) ofwel bulken (aankomen).

Hoe moet je droogtrainen tijdens je training?

De manier waarop je traint tijdens het droogtrainen is allesbepalend voor een goed resultaat.. Dit is dan ook waar veel mensen de fout mee ingaan.

Wat vaak wordt gedacht is dat je heel anders moet gaan trainen tijdens het cutten. Het tegendeel is echter waar. Probeer dan ook zo min mogelijk aan je trainingen te veranderen.

Klik hier voor de beste protocol om te kunnen droogtrainen (mannen).

Klik hier voor de beste protocol om te kunnen droogtrainen (vrouwen).

Geef een reactie