3. Woning verkoopklaar maken

Voordat uw woning in de verkoop gaat, is het belangrijk om deze in de goed aan te pakken voor de verkoop.

Een te persoonlijk huis kan potentiële kopers afschrikken. Denk daarbij aan muren in felle kleuren, veel persoonlijke items en foto’s. Ook geeft een vol huis het gevoel dat er te weinig ruimte is. Een koper kan meestal niet door al uw bezittingen heen kijken en haakt dan af.

We gaan samen bekijken wat opgeruimd moet worden om elke ruimte tot zijn recht te laten komen. Daarnaast bekijken we wat er moet gebeuren om de woning lichter en groter te laten lijken.

Het kan zijn dat u wat extra kosten moet maken voor bijvoorbeeld het schilderen van een muur of voor opslag van een deel van uw bezittingen. Uiteindelijk zal dit worden terugverdient door een snellere verkoop en/of hogere verkoopprijs.


    3. Woning bezichtigingen

U gaat uw woning verkopen, maar u wilt niet rond de 2% van het verkoopbedrag betalen voor de verkoop. U heeft echter een makelaar nodig om op Funda te komen. Funda is een belangrijke manier om uw te koop staande woning te presenteren. Let echter op dat u een (internet)makelaar kiest die een volledige Funda-plaatsing aanbiedt en die het koopcontract kan opstellen. U betaalt iets meer, maar dan wordt alles wel goed geregeld.

Een internetmakelaar die goed staat aangeschreven en voor een vaste lage prijs werkt is Makelaar1. Ze regelen bijna alles voor u en uw woning staat volledig op Funda.

Een aantal zaken dient u echter zelf te regelen. Foto’s maken van de woning, het schrijven van de verkooptekst en het rondleiden van geïnteresseerde kopers.

Krachtbundel kan u hierbij helpen. U kunt zelf aangeven welk onderdeel u graag aan ons wilt uitbesteden.
Heeft u geen tijd of zin om een potentiële koper rond te leiden, foto’s te maken of de verkooptekst te schrijven? Laat ons het doen!

Gaat u een woning kopen en wilt u graag een onafhankelijke partij mee tijdens de bezichtiging? Schakel ons in. We kijken net even anders naar de woning, stellen andere vragen en doen objectief verslag van de woning.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Klik hier voor onze tarieven en hier voor veelgestelde vragen.


Groningen Drenthe Veendam Zuidbroek Wildervank Pekela Stadskanaal Zuidlaren Zuidhorn Annen Gieten Winschoten Hoogezand Assen Opruimcoach Opruimcoaching Opruimen Coaching Professional organizer Life-coach Chaosmanager Huishoudcoach Verhuizen Woning verkopen verkoopklaar verkooptekst bezichtiging verkoop aankoop aankopen makelaar rondleiding bezichting Woningbezichtiging Safebox Reorganiseren Hulp bij grote aankopen Huis Opruimen Na Overlijden