Het is eerste kerstdag en het was een mooie zonnige, rustige dag. Lekker gerelaxed en met onze pup van 20 weken het veld in.
Morgen gaan we gourmetten met onze familie en komen de kids een paar dagen vakantie bij ons vieren.

Ik wilde toch nog even een stukje schrijven over het afgelopen jaar, want het was enerverend.

In januari heb ik 4 weken vrij genomen om in mijn eentje, op mijn 50e, rond te trekken in Thailand. Wat een les en wat een ervaring. Helemaal op jezelf aangewezen zijn, maar ook helemaal geen rekenschap te hoeven houden met andere mensen. Onze 4 kinderen zijn de deur uit, maar je blijft toch altijd moederen.
Mijn man kon geen vrij nemen, dus heb ik zelf de stoute schoenen aangetrokken. Vlucht geboekt, prikken gehaald en voor de eerste paar dagen een hostel in Bangkok geboekt. Verder zou ik wel zien. Ik besloot geen rugzak te nemen, waar ik achteraf heel blij mee was, ik had alleen zo’n klein handbagagekoffertje met wieltjes.

Best eng, de dag dat ik vertrok. Kan ik het, hoe is het land en wordt het leuk?? Nou ik kan het iedereen aanraden. Wat een mooi land, wat heerlijk is het eten en hoe gastvrij zijn de inwoners en de andere backpackers. Ik sliep in hostels en heb binnen Thailand de trein, de bus en de boot genomen om van Noord (Pi) naar Zuid (Khao Sok) en Oost (Ko Pha Ngan) te reizen. Het is bijna een jaar later en ik kan nog steeds nagenieten van die mooie trip!

Daarna weer aan het werk en verder zoeken naar een andere woning. Ons rijtjeshuis in de stad Groningen met een minituintje begon ons tegen te staan. We wilden graag vrijstaand wonen met een grote tuin voor kippetjes en andere dieren. Helaas kostte het aardig wat moeite om iets te vinden dat aan onze wensen voldeed en nog niet was verkocht. Totdat we uitkwamen in Veendam. Een plek in Oost-Groningen waar de meeste mensen nog niet zo vaak zoeken naar een woning.
We kregen vaak te horen; Veendam of all places, hoe komen jullie daar terecht!!! Maar wij zijn blij dat het nog onontdekt terrein is met huizen voor een prikkie.

We wonen hier nu bijna 5 maanden en worden alleen maar blijer. Ontzettend leuke mensen (het kan dat we geluk hebben), mooi centrum met veel verschillende winkels (er staan nog wat pandjes leeg, dus als je iets zoekt….), een zwembad, middelbare scholen, bus- en treinverbinding, maar bovenal ontzettend veel groen. Vanuit onze woning kunnen we zo de deur uitstappen en wandelen met onze hond in het veld, het bos en in het park.

In de zomervakantie zijn we verhuisd en hebben we lekker gewerkt in onze nieuwe grote tuin en zijn we gestart met de verbouwing.

Tussen de zomervakantie en de kerstvakantie weer druk met Krachtbundel en is Lola, een koningspoedel, in ons leven gekomen. Een heerlijk meisje met superveel energie. Het is maar goed dat we een bedrijf aan huis hebben, want het voelt alsof er weer een baby in huis is. De vloer ligt bezaaid met knuffels, botjes en ballen en ze heeft ontzettend veel aandacht nodig. Maar het is het allemaal waard.

Ik sluit mijn jaar met veel positieve herinneringen en ervaringen af en ga vol energie 2020 in.

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2020 toe!

Ingrid